وال‌استریت‌ژورنال: وقفه در تحریم‌ها علیه ایران بی‌سر و صدا پایان یافت انصارالله آمادگی خود را برای تبادل اسرا با دولت مستعفی اعلام کرد دیدار وزیران خارجه ایران و قزاقستان در تهران مواضع خصمانه مشاوران امنیتی و نظامی انگلیس علیه ایران و روسیه حماس: فعلاً شرایط آتش‌بس مهیا نیست/ مقاومت به قدرت و سلاح خودش تکیه می‌کند یادداشت ایران در مورد گزارش مدیر کل آژانس به شورای حکام آمادگی یمن برای تبادل اسرا با عربستان افشای حمایت اسرائیل از یک گروه فلسطینی ضدحماس / ارائه سلاح به "ابوشباب" ایران اقدام نژادپرستانه آمریکا در منع ورود شهروندان ایرانی را تقبیح کرد برنامه جاسوسی ترامپ تعطیل شد؛ هزینه ۲۰۰ میلیون دلاری بدون دستاورد درگیری با ترامپ ۱۵۱ میلیارد دلار به ماسک خسارت زد جنایت تازه اشغالگران در خان یونس با ۱۲ شهید و ۴۰ زخمی حمله گسترده هوایی روسیه به خارکیف ترامپ: ایران حق غنی سازی ندارد ترامپ فرمان‌هایی برای تقویت توانمندی‌های دفاعی آمریکا صادر کرد

تنش موشکی میان روسیه و لهستان

ورشو جمعه مدعی شد یک موشک روسی برای دقایقی حریم هوایی لهستان را نقض کرد؛ ادعایی که روسیه رد کرده است.
تاریخ انتشار: ۱۵:۱۸ - ۰۹ دی ۱۴۰۲ - 2023 December 30
کد خبر: ۲۲۱۰۰۴

به گزارش راهبرد معاصر، وزارت خارجه لهستان جمعه عصر در بیانیه‌ای اعلام کرد کاردار روسیه را احضار کرده و خواستار توضیح درباره نقض حریم هوایی لهستان شده است.

 

ستاد کل نیروهای مسلح لهستان مدعی شد موشک روسیه صبح جمعه وارد حریم هوایی این کشور شد؛ روزی که مقام‌های اوکراینی از حمله گسترده شبانه و بامدادی روسیه به شهرهای مختلف این کشور خبر دادند و آن را «سنگین‌ترین حمله هوایی روسیه از آغاز جنگ» توصیف کردند.

 

ستاد کل لهستان در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد «جمعه هفت و ۱۲ دقیقه صبح به وقت محلی از سمت مرز با اوکراین، یک شیء که پس از کمتر از سه دقیقه از محدوده لهستان خارج شد، حریم هوایی ما را نقض کرد. ما آن را موشک هدایت شونده روسی شناسایی می‌کنیم. در تمام مدت، مسیر موشک توسط سامانه‌های راداری لهستان و متحدانش ردیابی شد و سامانه‌های دفاع هوایی در آماده‌باش بودند».

 

کاردار روسیه در ورشو آندری اورداش در پاسخ به این ادعاها گفت لهستان هیچ مدرکی دال بر نقض مرز ارائه نکرده و درخواست وی برای دریافت مدارک مستند رد شده است.

 

به گزارش رویترز، معاون وزیرخارجه لهستان تهدید کرد در صورت تکرار چنین وقایعی، ورشو به سرعت واکنش نشان خواهد داد و استدلال کرد «زیرا کارآیی و رویکرد ما در دفاع را آزمایش می‌کند». وی گفت «اگر (موشک) کمی عمیق‌تر در خاک لهستان پرواز کرده بود، سرنگون می‌شد».

 

ارتش اوکراین جمعه اعلام کرد روسیه با ۱۵۸ پهپاد و موشک شبانه به این کشور حمله کرد که هدف آن‌ها زیرساخت‌های حیاتی، صنعتی و تاسیسات نظامی اوکراین بود.

 

نوامبر ۲۰۲۲ در جریان جنگ روسیه و اوکراین یک موشک سرگردان اوکراینی به روستایی در جنوب لهستان اصابت کرد که دو نفر کشته داد و نگرانی‌ها درباره سرایت جنگ را در پی داشت. در اکتبر هم یک شیء نظامی در جنگل نزدیک یک روستا پیدا شد که بعد گفته شد روسی بوده است./ فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار